Lazer Kesim İçin Malzemeler Listesi!

14-10-2023 00:32
Lazer Kesim İçin Malzemeler Listesi!

Lazer Kesime Giriş

Lazer kesimde yeni olduğunuzda biraz bunalmış hissedebilirsiniz. Ne yapabilirsin? Hangi malzemeleri kullanmalısınız?

 

Farklı malzemeler için hangi lazer kesici ayarlarını kullanmalısınız? Eğer ilk kez başlıyorsanız, bizim Tasarım Galerisi Bu size neyin mümkün olduğu konusunda iyi bir fikir verecektir. Unutmayın, bunlar sadece projelerin küçük bir örneği.

 

Lazer kesici, tasarımlar oluşturmanıza ve bunları bir malzeme parçası üzerine kesmenize veya gravürlemenize olanak tanır. Lazer kesimini daha çok ahşap veya plastikle ilişkilendirebilirsiniz ancak lazer kesiciyi kumaş, kağıt, metal ve daha fazlası için kullanabilirsiniz. Öne çıkan görüntümüzdeki kalp üzerindeki desen, deri üzerine lazerle kesildi.

 

Lazer kesim makinesi, önceden programlanmış bir tasarımı kullandığınız malzemeye aktarır. Malzemeye bağlı olarak ayarları değiştirmeniz gerekse de kesme ve gravür seçenekleriniz görünüşte hayal gücünüz kadar sonsuzdur.

 

Lazer Kesici Malzemeleri : 



Lazer kesimi denemeye hazır mısınız? Öncelikle kullanmak istediğiniz malzemeleri toplamanız gerekir. Gerçekten bir şeyler denemek için, lazer kesicinizi birkaç farklı malzeme türüyle deneyerek nasıl çalıştığını görün.

 

Kesinlikle kullanmamanız gereken bazı materyaller olsa da, aşağıdaki listenin size üzerinde çalışacak çok şey verdiğini göreceksiniz. Unutulmaması gereken tek şey, farklı malzemelerin farklı dumanlar çıkarabileceğidir, bu nedenle güvende olmak için iyi havalandırılan bir alanda çalıştığınızdan emin olun.

1. Lazer Kesim için Ahşap

Ahşap en yaygın lazer kesim malzemelerinden biridir. Yeni başlayanlar ve hatta profesyoneller için, bir araya getirmek, hediyeleri kazımak ve bir tahta parçasına karmaşık desenler oymak için ahşap için lazer kesici kullanmak yaygındır. Açıkçası çoğu ahşap türünü lazerle kesebilirsiniz. Tamamen kesiyorsanız daha ince bir parça daha iyi sonuç verecektir.

 

Kontrplak ve MDF (orta yoğunluklu sunta) daha ucuz olduğundan yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak bambu çevre dostu bir seçenektir. İdeal olarak, daha pahalı bir şey denemeden önce MDF veya kontrplak ile pratik yapın.

 

2. Plastik ve Akrilik

Akrilik için lazer kesici kullandığınızda, gerçekten harika sanat eserleri yaratabilirsiniz. Plastik ve akrilik malzemeler tabelalar, takılar, süs eşyaları, duvar sanatı ve çok daha fazlasını oluşturmak için idealdir. İster inanın ister inanmayın, aslında ahşaptan daha geniş bir akrilik çeşidine sahipsiniz.

 

Pleksiglas, özellikle renkli pleksiglas popüler bir akriliktir. Güzel vitray tarzı sanat eserleri yaratın. Ahşapta olduğu gibi, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli kalınlıklar vardır.

 

3. Köpük

Köpük, ekler ve contalar oluşturmak için iyi çalışır, ancak bunu çocuk projeleri için de kullanmayı düşünebilirsiniz. Örneğin, eğlenceli, özel bulmacalar oluşturmak için kalın köpük parçalarını lazerle kesebilirsiniz. Ev projeleri için diğer malzemeler kadar popüler olmasa da denemek için hala iyi bir seçenek.

 

4.Metal

Metal için lazer kesici kullanmak biraz zor olabilir. Metali tamamen kesmeyi planlıyorsanız 0,06 inç kalınlık veya daha ince paslanmaz çelik gibi daha ince parçalar kullanmanız gerekecektir. Aksi takdirde CO2 bazlı lazer kesiciler metali deforme edebilir. Bununla birlikte, bir lazer kesici metalin gravürlenmesinde son derece iyi çalışır. İyi haber şu ki, en yeni ürünümüzE-SAT M8 0,05 mm'lik sacları kesebilir, gerçek kesme canavarıdır.

 

5. Deri

Diğer lazer kesim malzemeleriyle biraz pratik yaptıktan sonra deri üzerinde elinizi denemek isteyebilirsiniz. Pahalı bir malzeme ama sonuçlar harika görünüyor. Cüzdanlar, kemerler, el çantaları, takılar (özellikle bilezikler) ve sanat eserleri oluşturabilirsiniz. Deri kullanırken herhangi bir bükülmeyi önlemek için parçanın güvenli bir şekilde tutulduğundan emin olun.

 

6. Karton

Karton, en ucuz lazer kesici malzemelerden biridir. Aynı zamanda çalışması en kolay olanlardan biridir. Etkileyici kartvizitlerden model oluşturma parçalarına kadar her şeyi yaratın. Tipik olarak oluklu, gri ve selüloz arasında seçim yapabilirsiniz. Gri ve selüloz, işçilik ve model yapımı için en iyi seçeneklerdir.

 

7. Mantar

Mantar muhtemelen sıklıkla çalışacağınız bir malzeme değildir. Ancak çocukların el işi parçaları yaratmak için kullanmak eğlencelidir. Elbette, kendi özel bardak altlığınızı yapmak istiyorsanız mantar mükemmel bir malzemedir ve onu istediğiniz herhangi bir şekle lazerle kesebilirsiniz. Mantarın pek işe yaramadığı tek şey gravürdür çünkü daha zayıf bir malzemedir ve kolayca kesilebilir.

 

8. Tekstil

Lazer kesim tekstilleri daha yeni bir seçenektir. Kumaş için lazer kesici kullanmak, bir dijital nakış biçimi olarak işe yarar. Benzer sonuçları çok daha kısa sürede alırsınız. Deri elbette bir tür tekstil olsa da pamuk, naylon, polyester ve ipek de seçenekler arasındadır.

 

9. Kağıt

Çoğu durumda, kağıt için lazer kesici kullandığınızda muhtemelen bir tür karton kesersiniz. Ancak kalın karton kağıtlar lazer kesicilerle iyi çalışır. Kağıtla denenebilecek yaratıcı bir proje, lazerle kesilmiş orta sahneye sahip özel kartlardır. Bunlar çok güzel ve harika hediyeler.

 

Genel olarak kullanamayacağınız çok fazla malzeme yok. İdeal olarak, gravür yapmadığınız sürece camdan kaçınmalısınız. Vinil veya PVC gibi klor içeren herhangi bir malzeme de önerilmez.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.